logo

implantologie

slide image
slide image

U kunt bij onze praktijk eveneens terecht voor implantologie.

Een implantaat is een soort kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst om de wortel van een tand of kies te vervangen. Implantaten zien eruit als een holle schroef die zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal. Implantaten kunnen vrijwel altijd worden geplaatst indien er voldoende gezond bot aanwezig is en de mondhygiëne op orde is.

Waarom een implantaat?

Implantaten zijn een zeer betrouwbaar en duurzaam alternatief voor ontbrekende tanden of kiezen.
Hiermee is het mogelijk om uw kauwfunctie te verbeteren en daarmee ook de spijsvertering.

Wanneer er enkele gebitselementen ontbreken worden de andere tanden en kiezen vaak overbelast bij het kauwen, waardoor deze op termijn meer slijtage zullen vertonen en daarmee ook hun levensduur verliezen. Een bijkomend voordeel van het plaatsen van een implantaat is dat het kaakbot aanzienlijk minder slinkt. Verder voelt en ziet een implantaat eruit als een eigen tand of kies, door de prothese of kroon die op het implantaat wordt geplaatst. Implantaten dragen dan ook bij aan meer zelfvertrouwen en een betere kwaliteit van leven.

Traject

Vanaf de intake duurt het ongeveer 6 maanden tot de behandeling klaar is.
De meest voorkomende stappen zijn:

1. Intake bij de tandarts;

2. Voorbereiding van de ingreep (denk bijvoorbeeld aan botopbouw, röntgenonderzoek, tijdelijk voorziening);

3. Plaatsen van het implantaat;

4. Nazorg;

5. Vervaardiging definitieve kroon of prothese.

Het bovenstaande kan variëren aan de hand van uw situatie, er wordt daarom na het eerste gesprek een behandelplan op maat voor u gemaakt met bijbehorend kostenoverzicht.